Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

Investește în oameni!
Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Axa prioritară "Promovarea incluziunii sociale"
Domeniul major de intervenție 6.1 "Dezvoltarea economiei sociale"
Denumire proiect: "S.O.C.I.A.L.E. - Structuri de Organizare Comunitară Integrate în Ansamblul Lumii Economice"
Contract: POSDRU/173/6.1/S/148564

(0 produse) - 0,00 RON

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Echipa

Li s-a spus „ tineri cu nevoi speciale”. Noi însă am văzut că de fapt ei sunt speciali : şi-au învins handicapul, temerile, timiditatea, au învăţat să vorbească cu lutul, să-l facă să trăiască în mâinile lor,  să-l transforme în obiecte frumos meşteşugite, colorate, vesele, care povestesc oamenilor despre bucuria  gestului creator, despre frumuseţea obiectului lucrat manual, cu identitate şi investit cu încărcătură emoţională.

Echipa  unităţii protejate este alcătuită din 15 angajaţi, din care 8 sunt tineri cu diverse grade de handicap, 3 sunt tineri recrutaţi din rândul persoanelor fără loc de muncă sau cu probleme sociale,  2 instructori artistici şi 2 instructori tehnici.

Echipa de coordonare şi îndrumare a acordat atenţie prioritară formării tinerilor cu handicap în tehnica prelucrării lutului şi a picturii, fiecare tânăr trebuind să  parcurgă toate etapele, de la pregătire şi modelare lut, şlefuire, ardere, pictură şi până la pregătirea pentru valorificare la târguri sau distribuire la clienţi.

Obiectul pe care, suntem siguri, îl veţi cumpăra cu drag,  va contribui la menţinerea locurilor de muncă ale tinerilor cu dizabilităţi şi la dezvoltarea atelierului, pentru a putea integra în muncă şi alte persoane cu nevoi speciale.